ANWB

ANWB logo

De ANWB reisverzekering komt regelmatig als beste uit de test bij de Consumentenbond. Volgens de deskundigen kan je het beste bij de ANWB een reisverzekering afsluiten. Maar heb je dan ook echt een goedkope reisverzekering? Soms kan een verzekering wel uitstekend zijn, maar heb je een dekking waar je in de praktijk nooit gebruik van maakt. Bijvoorbeeld een werelddekking waar je wel voor betaalt, maar je gaat nooit buiten Nederland op vakantie. Dit soort zaken zijn belangrijk om te vergelijken met een ANWB reisverzekering. Handig om te weten is wel dat je bij de ANWB reisverzekering korting krijg op de premie wanneer je ANWB lid bent. Als je geen lid bent kan het voorkomen dat je duurder uit bent dan bij andere aanbieders, daartegenover staat weer dat een lidmaatschap weer andere voordelen heeft.

Kortlopende ANWB reisverzekering afsluiten

Ga je alleen een weekendje weg? Een doorlopende reisverzekering is misschien iets te hoog gegrepen. Je kan net zo goed bij de ANWB een kortlopende reisverzekering afsluiten. De premie bij de ANWB is opgebouwd uit verschillende modules. Je moet bijvoorbeeld extra betalen om je bagage, geld en medische kosten te verzekeren. Als je in Nederland op vakantie gaat dan is medische kosten niet nodig, maar in het buitenland wel. Op basis van je keuzes krijg je een eenmalige premie en daarbovenop nog eenmalige poliskosten. Deze poliskosten keren steeds weer terug als je telkens een kortlopende reisverzekering afsluit. Alleen al vanwege deze kosten kan doorlopend ene stuk voordeliger zijn bij de ANWB.

Doorlopende ANWB reisverzekering afsluiten

Een doorlopende ANWB reisverzekering kan je net als de kortlopende verzekering eenvoudig zelf afsluiten. De premie is vaak voordeliger dan een kortlopende reisverzekering. Vooral als je de premie over verschillende vakanties kan spreiden. Soms is de ANWB reisverzekering doorlopend zelfs al goedkoper bij 15 dagen vakantie vanwege de hoge poliskosten die je telkens moet betalen. Bij een doorlopende reisverzekering betaal je slechts eenmaal de poliskosten. Als je ook nog eens ANWB lid bent krijg je een extra korting bij het afsluiten van een ANWB reisverzekering. Stel gerust jouw verzekering samen en sluit deze voordelig af bij de ANWB.

2 gedachten over “ANWB”

  1. Kan ik een doorlopende reisverzekering afsluiten?
    Ik woon in Kroatie maar reis 4x per jaar naar Nederland.

Reacties zijn gesloten.